fredag 15. mars 2013

Fotoetsing

Det første vi begynte med i denne oppgaven var å ta med kameraet ut for å ta bilder. Vi skulle ta bilder av mennesker i bevegelse, teksturer, overflater, linjer, former og trær. Vi tok bilde av alle. Da vi kom tilbake til skolen overførte vi bildene  til pc, valgte to vi likte og la de inn i photoshop, ett skulle være av mennesker og det andre skulle være overflater eller trær. Jeg valgte et bilde av venninnen min Heidi og greinene på et tre. (som jeg har mistet bildene av, så de kan jeg ikke legge ut).

På Photoshop fjernet jeg bakgrunnen på bildet av Heidi og gjorde bildet om til en silhuett. Bildet av treet gjorde jeg om til svart-hvitt og økte kontrastene veldig, så treet stod ut fra bakgrunnen før jeg skulle fjerne den. Så gjorde jeg bakgrunnene gjennomsiktige og skrev motivene ut på transparent ark. 

Vi tok en kobberplate og preparerte den ved å bruke våtpussepapir og pusset plata og kantene så hele platen ble matt. Deretter skulle platen avfettes med eddik og sprayes med vann.
Vi tok blå ImagOn Film og fjernet beskyttelseslaget. Filmen ble lagt på våt plate, sprayet og festet ordentlig med en nal. Derettet fønet vi platen og la den i en lystett mappe av svart kartong. Der lå den til neste økt.

Deretter var det lysing av platen som stod for tur, og da tok vi raster og la det oppå plata med filmen og belyste i ett minutt. Så belyste vi platene med motiv i to minutter. Platene skulle ligge i ti gram krystallsoda per 1 liter mann dette blir utvasking av overflødig film. Så skulle platen fønes og legges i vinduskarmen til neste økt.Da det var tid for å trykke var det en del forarbeid som måtte gjøres. Vi fant fram trykksverte, tarlatan, pappbiter, valse, glassplate og la dyptrykkspapir i lunket vann. Vi tok valsen og påførte sverten på platen og brukte pappbit til å fjerne overflødig sverte. Tarlatan ble brukt for å gni sverten godt inn og vi gned resten av med telefonkatalogpapir. Så trykket vi. Vi skulle lage fem trykk, og de skulle være som følger:
  • Ett med lys bakgrunn og mørk forgrunn
  • Ett med varm/kald kontrast
  • Ett med farget bakgrunn og sort forgrunn
  • To valgfrie trykkTil slutt skar vi ut paspatur og bakplate til tre av trykkene og monterte og signerte.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar